Τορτίγια γεμιστή με κόκκινα φασόλια
Απλή και πεντανόστιμη
Τα υλικά:
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 1 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή
- 400 γρ. κόκκινα φασόλια, σε κονσέρβα
- 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 100 γρ. τσένταρ, light, τριμμένο
- 1/2 ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 5-6 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα +έξτρα για το σερβίρισμα
- 4 τορτίγιες
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι σε φέτες, τα σκόρδα ψιλοκομμένα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κύμινο, το μπούκοβο και την πάπρικα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Προσθέτουμε τα φασόλια, τη ντομάτα και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθεί η υγρασία.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί, τον κόλιανδρο και τον δυόσμο ψιλοκομμένα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
- Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας μία τορτίγια. Απλώνουμε στο κέντρο της ¼ από το μείγμα αφήνοντας κενό 1 εκ. από τις άκρες και τυλίγουμε σε ρολό.
- Κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε με δυόσμο ψιλοκομμένο.