Τα υλικά:

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή
  • 400 γρ. κόκκινα φασόλια, σε κονσέρβα
  • 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 100 γρ. τσένταρ, light, τριμμένο
  • 1/2 ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 5-6 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα +έξτρα για το σερβίρισμα
  • 4 τορτίγιες
Oδηγίες:

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ρίχνουμε το κρεμμύδι σε φέτες, τα σκόρδα ψιλοκομμένα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το κύμινο, το μπούκοβο και την πάπρικα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Προσθέτουμε τα φασόλια, τη ντομάτα και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθεί η υγρασία.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί, τον κόλιανδρο και τον δυόσμο ψιλοκομμένα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας μία τορτίγια. Απλώνουμε στο κέντρο της ¼ από το μείγμα αφήνοντας κενό 1 εκ. από τις άκρες και τυλίγουμε σε ρολό.
  • Κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε με δυόσμο ψιλοκομμένο.
πηγή:akispetretzikis.com