Πως θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα μανιτάρια αλα κρέμ
Μια συνταγή με κρασάκι και κρεμμυδάκι
Υλικά
Μανιτάρια φρέσκα 500 γρ λευκά μικρά
Κρεμμύδι 1 ξερό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο 3 κουταλιές σούπας
Σκόρδο κοπανισμένο 1 σκελίδα
Λευκό κρασί 1/2 ποτήρι κρασιού
Αλάτι - πιπέρι
Κρέμα γάλακτος 250 γρ
Οδηγίες
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά. Πριν προλάβει να σοταριστεί εντελώς το κρεμμύδι ρίχνουμε και τα μανιτάρια μας τα οποία έχουμε κόψει στην μέση. Προσθέτουμε αλάτι – πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο σκούρο χρώμα. Στην συνέχεια τα σβήνουμε με το λευκό κρασί και μόλις αυτό εξατμιστεί ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε συνεχόμενα και μόλις δέσει η κρέμα μας αποσύρουμε από την φωτιά. Σερβίρονται ζεστά και αν θέλουμε τα στολίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή λωρίδες παρμεζάνας.
Μανιτάρια φρέσκα 500 γρ λευκά μικρά
Κρεμμύδι 1 ξερό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο 3 κουταλιές σούπας
Σκόρδο κοπανισμένο 1 σκελίδα
Λευκό κρασί 1/2 ποτήρι κρασιού
Αλάτι - πιπέρι
Κρέμα γάλακτος 250 γρ
Οδηγίες
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά. Πριν προλάβει να σοταριστεί εντελώς το κρεμμύδι ρίχνουμε και τα μανιτάρια μας τα οποία έχουμε κόψει στην μέση. Προσθέτουμε αλάτι – πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο σκούρο χρώμα. Στην συνέχεια τα σβήνουμε με το λευκό κρασί και μόλις αυτό εξατμιστεί ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε συνεχόμενα και μόλις δέσει η κρέμα μας αποσύρουμε από την φωτιά. Σερβίρονται ζεστά και αν θέλουμε τα στολίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή λωρίδες παρμεζάνας.