Υλικά
Για την ζύμη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ
Βούτυρο 125 γρ κρύο
Ζάχαρη 60 γρ
Κρέμα γάλακτος 2-3 κουταλιές σούπας
Αυγό 1

Για την γέμιση
Κουβερτούρα 375 γρ
Κρέμα γάλακτος 280 ml
Καραμέλα γάλακτος 2 κουταλιές της σούπας
Μπανάνες 3 κομμένες σε ροδέλες

Για την σαντιγί
Κρέμα γάλακτος 330 ml
Ζάχαρη άχνη 2 κουταλιές σούπας
Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη

Οδηγίες

Για την ζύμη: Σε ένα γυάλινο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την ζάχαρη , προσθέτουμε κρύο και κομμένο σε μικρά κομματάκια το βούτυρο , ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αυγό και την κρέμα γάλακτος. Ζυμώνουμε αυτό το μείγμα ώστε να γίνει μια εύπλαστη ζύμη (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη ή κρύο νερό ανάλογα). Ανοίγουμε με τον πλάστη την ζύμη και την τοποθετούμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα. Κόβουμε ότι περισσεύει στα τοιχώματα. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα, τρυπάμε με ένα πιρούνι ελαφρώς σε διάφορα σημεία τη ζύμη, τοποθετούμε όσπρια για βάρος πάνω στην λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά αρχικά, αφαιρούμε την λαδόκολλα και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά (πάντα ανάλογα τον φούρνο μας). Βγάζουμε από τον φούρνο κι αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για την γέμιση: Παράλληλα με το ψήσιμο της τάρτας, σε ένα κατσαρολάκι έχουμε βάλει να ζεσταθεί η κρέμα γάλακτος και σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε σε κομμάτια την κουβερτούρα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε και τις 2 κουταλιές καραμέλας γάλακτος και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες .

Για την σαντιγί: Χτυπάμε σε ένα μπολ με το μίξερ την κρέμα γάλακτος , την άχνη ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να έχουμε μια αφράτη σαντιγί. Δοκιμάζουμε να αναποδογυρίσουμε το μπολ κι αν στέκεται η σαντιγί και δεν ρέει είναι έτοιμη. Την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα της συναρμολόγησης.

Συναρμολόγηση: Αδειάζουμε την κρύα σοκολάτα πάνω στην ζύμη τάρτας, να πάει παντού. Τοποθετούμε σε όλη την επιφάνεια τις ροδέλες μπανάνας και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με σαντιγί με την βοήθεια ενός κορνέ.

* Αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε με κακάο πάνω από την σαντιγί.