Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι
Ένα λαχταριστό φαγητό, απείρως χορταστικό
Υλικά:
4-5 καλαμαράκια ολόκληρα καθαρισμένα
500 γραμμ. ρύζι
2 ξερά κρεμμύδια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
λίγο μαϊντανό
λίγο άνιθο
σάλτσα από 2 ντομάτες
150 ml ελαιόλαδο
1/4 ποτήρι λευκό κρασί
4-5 φλ. νερό
αλάτι, πιπέρι
λεμόνι για σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένεις και καθαρίζεις καλά τα καλαμάρια. Σοτάρεις με το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι τα κρεμμύδια, ρίχνεις και όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύεις.
Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα καλαμαράκια μας με το μείγμα. Κλείνουμε με οδοντογλυφίδες το άνοιγμα τους για να μην φύγει η γέμιση. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο και λίγο νερό και βράζουμε μέχρι να ροδίσουν.
Διαφορετικά, τα βάζουμε σε ταψί με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθεί το ρύζι.
Σερβίρουμε με λεμονάκι.
4-5 καλαμαράκια ολόκληρα καθαρισμένα
500 γραμμ. ρύζι
2 ξερά κρεμμύδια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
λίγο μαϊντανό
λίγο άνιθο
σάλτσα από 2 ντομάτες
150 ml ελαιόλαδο
1/4 ποτήρι λευκό κρασί
4-5 φλ. νερό
αλάτι, πιπέρι
λεμόνι για σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένεις και καθαρίζεις καλά τα καλαμάρια. Σοτάρεις με το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι τα κρεμμύδια, ρίχνεις και όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύεις.
Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα καλαμαράκια μας με το μείγμα. Κλείνουμε με οδοντογλυφίδες το άνοιγμα τους για να μην φύγει η γέμιση. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο και λίγο νερό και βράζουμε μέχρι να ροδίσουν.
Διαφορετικά, τα βάζουμε σε ταψί με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθεί το ρύζι.
Σερβίρουμε με λεμονάκι.