καλαμαρακι
Γεύσεις

Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι

Ένα λαχταριστό φαγητό, απείρως χορταστικό

Υλικά :

4-5 καλαμαράκια ολόκληρα καθαρισμένα
500 γραμμ. ρύζι
2 ξερά κρεμμύδια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
λίγο μαϊντανό
λίγο άνιθο
σάλτσα από 2 ντομάτες
150 ml ελαιόλαδο
1/4 ποτήρι λευκό κρασί
4-5 φλ. νερό
αλάτι, πιπέρι
λεμόνι για σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένεις και καθαρίζεις καλά τα καλαμάρια. Σοτάρεις με το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι τα κρεμμύδια, ρίχνεις και όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύεις.

Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα καλαμαράκια μας με το μείγμα. Κλείνουμε με οδοντογλυφίδες το άνοιγμα τους για να μην φύγει η γέμιση. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο και λίγο νερό και βράζουμε μέχρι να ροδίσουν.

Διαφορετικά, τα βάζουμε σε ταψί με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθεί το ρύζι.

Σερβίρουμε με λεμονάκι.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα