Έτσι φτιάχνεται το πιο νόστιμο σπανακόρυζο που έχετε φάει ποτέ
Ένα υπέροχο πιάτο για όλες τις περιστάσεις
Υλικά συνταγής
1 μισή κιλό σπανάκι, φρέσκο
1 κούπα ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
50 γρ. περίπου άνηθο, ψιλοκομμένο
1 κούπα πουρέ ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
60 γρ. ρύζι Καρολίνα
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, πλένουμε και καθαρίζουμε το σπανάκι, αφαιρώντας ένα μέρος από τα κοτσάνια. Κόβουμε το σπανάκι σε κομμάτια και το ρίχνουμε σε κατσαρόλα, μέσα σε νερό που βράζει. Στη συνέχεια, το ζεματάμε για 5 λεπτά και το στραγγίζουμε.
Σε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το ζεσταίνουμε, ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε, ώσπου να μαραθούν. Ρίχνουμε μέσα την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τον άνηθο, το σπανάκι και ανακατεύουμε ελαφρά.
Κατόπιν, απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα σ' όλο τον πάτο της κατσαρόλας. Με μια ξύλινη κουτάλα, κάνουμε ανοίγματα εδώ και εκεί στο σπανάκι και βάζουμε μικρές ποσότητες ρυζιού μέσα σε αυτά τα ανοίγματα.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, χωρίς να ανακατέψουμε το φαγητό στο διάστημα αυτό. Έπειτα σβήνουμε τη φωτιά, και αποσύρουμε την κατσαρόλα. Βγάζουμε το καπάκι της κατσαρόλας, και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 5 λεπτά προτού το σερβίρουμε.
Το σπανακόρυζο είναι έτοιμο.
1 μισή κιλό σπανάκι, φρέσκο
1 κούπα ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
50 γρ. περίπου άνηθο, ψιλοκομμένο
1 κούπα πουρέ ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
60 γρ. ρύζι Καρολίνα
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, πλένουμε και καθαρίζουμε το σπανάκι, αφαιρώντας ένα μέρος από τα κοτσάνια. Κόβουμε το σπανάκι σε κομμάτια και το ρίχνουμε σε κατσαρόλα, μέσα σε νερό που βράζει. Στη συνέχεια, το ζεματάμε για 5 λεπτά και το στραγγίζουμε.
Σε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το ζεσταίνουμε, ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε, ώσπου να μαραθούν. Ρίχνουμε μέσα την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τον άνηθο, το σπανάκι και ανακατεύουμε ελαφρά.
Κατόπιν, απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα σ' όλο τον πάτο της κατσαρόλας. Με μια ξύλινη κουτάλα, κάνουμε ανοίγματα εδώ και εκεί στο σπανάκι και βάζουμε μικρές ποσότητες ρυζιού μέσα σε αυτά τα ανοίγματα.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, χωρίς να ανακατέψουμε το φαγητό στο διάστημα αυτό. Έπειτα σβήνουμε τη φωτιά, και αποσύρουμε την κατσαρόλα. Βγάζουμε το καπάκι της κατσαρόλας, και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 5 λεπτά προτού το σερβίρουμε.
Το σπανακόρυζο είναι έτοιμο.