to-pio-nostimo-spanakoryzo-poy-ehete-faei-1200
Γεύσεις

Έτσι φτιάχνεται το πιο νόστιμο σπανακόρυζο που έχετε φάει ποτέ

Ένα υπέροχο πιάτο για όλες τις περιστάσεις

Υλικά συνταγής
1 μισή κιλό σπανάκι, φρέσκο
1 κούπα ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
50 γρ. περίπου άνηθο, ψιλοκομμένο
1 κούπα πουρέ ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
60 γρ. ρύζι Καρολίνα

Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, πλένουμε και καθαρίζουμε το σπανάκι, αφαιρώντας ένα μέρος από τα κοτσάνια. Κόβουμε το σπανάκι σε κομμάτια και το ρίχνουμε σε κατσαρόλα, μέσα σε νερό που βράζει. Στη συνέχεια, το ζεματάμε για 5 λεπτά και το στραγγίζουμε.

Σε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το ζεσταίνουμε, ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε, ώσπου να μαραθούν. Ρίχνουμε μέσα την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τον άνηθο, το σπανάκι και ανακατεύουμε ελαφρά.

Κατόπιν, απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα σ' όλο τον πάτο της κατσαρόλας. Με μια ξύλινη κουτάλα, κάνουμε ανοίγματα εδώ και εκεί στο σπανάκι και βάζουμε μικρές ποσότητες ρυζιού μέσα σε αυτά τα ανοίγματα.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, χωρίς να ανακατέψουμε το φαγητό στο διάστημα αυτό. Έπειτα σβήνουμε τη φωτιά, και αποσύρουμε την κατσαρόλα. Βγάζουμε το καπάκι της κατσαρόλας, και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 5 λεπτά προτού το σερβίρουμε.

Το σπανακόρυζο είναι έτοιμο.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα