Υλικά συνταγής
300 γρ. μακαρόνια φιογκάκια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
100 γρ. φρέσκο σπανάκι, σε κομμάτια
100 γρ. φυλλαράκια ρόκας
3 λιαστές ντομάτες
Μισή κούπα περίπου κουκουνάρια

Για τη σάλτσα

1 κ.γλ. καυτερές πιπεριές, θρυμματισμένες
1 σκ. σκόρδο, τριμμένο
1 κ.γλ ρίγανη
60 γρ. ξύδι balsamico
1 κ.σ. διάφορα χρωματιστά πιπέρια σε κόκκους, χοντροαλεσμένα
Αλάτι

Εκτέλεση συνταγής
Πρώτα, βάζουμε τις λιαστές ντομάτες μέσα σε νερό και τις αφήνουμε να σταθούν 2 με 3 ώρες, να φουσκώσουν.
Στραγγίζουμε σφίγγοντάς τες ελαφρά μέσα στις παλάμες μας και τις κόβουμε σε κομματάκια. Στην συνέχεια, βάζουμε τα κουκουνάρια σ' ένα μικρό τηγάνι και τα ανακατεύουμε επάνω σε μέτρια φωτιά, να ροδοψηθούν.

Βράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με λίγο κρύο νερό. Έπειτα, τα αδειάζουμε σε μια βαθιά πιατέλα σερβιρίσματος και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας. Σ' ένα βαζάκι με καλό κλείσιμο, βάζουμε τα υλικά της σάλτσας και τα ανακατεύουμε. Τέλος, περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα και την ανακατεύουμε ελαφρά.