Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου από τον Μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων
Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου από τον Μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου
salata
Γεύσεις

Σαλάτα με φιογκάκια, λιαστές ντομάτες και σπανάκι

Μια ιδιαίτερα χορταστική σαλάτα

Υλικά συνταγής
300 γρ. μακαρόνια φιογκάκια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
100 γρ. φρέσκο σπανάκι, σε κομμάτια
100 γρ. φυλλαράκια ρόκας
3 λιαστές ντομάτες
Μισή κούπα περίπου κουκουνάρια

Για τη σάλτσα

1 κ.γλ. καυτερές πιπεριές, θρυμματισμένες
1 σκ. σκόρδο, τριμμένο
1 κ.γλ ρίγανη
60 γρ. ξύδι balsamico
1 κ.σ. διάφορα χρωματιστά πιπέρια σε κόκκους, χοντροαλεσμένα
Αλάτι

Εκτέλεση συνταγής
Πρώτα, βάζουμε τις λιαστές ντομάτες μέσα σε νερό και τις αφήνουμε να σταθούν 2 με 3 ώρες, να φουσκώσουν.
Στραγγίζουμε σφίγγοντάς τες ελαφρά μέσα στις παλάμες μας και τις κόβουμε σε κομματάκια. Στην συνέχεια, βάζουμε τα κουκουνάρια σ' ένα μικρό τηγάνι και τα ανακατεύουμε επάνω σε μέτρια φωτιά, να ροδοψηθούν.

Βράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με λίγο κρύο νερό. Έπειτα, τα αδειάζουμε σε μια βαθιά πιατέλα σερβιρίσματος και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας. Σ' ένα βαζάκι με καλό κλείσιμο, βάζουμε τα υλικά της σάλτσας και τα ανακατεύουμε. Τέλος, περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα και την ανακατεύουμε ελαφρά.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα