Υλικά 
Μισή κούπα μπέικον, σε κομματάκια
3 κ.σ. βούτυρο
300 γρ. σπανάκι, φρέσκο
1 μισή κούπα παρμεζάνα, τριμμένη
200 γρ. μοτσαρέλα, σε μικρά κομματάκια
6 αυγά, χτυπημένα
3 κόκκινες πιπεριές Φλώρινας, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
Μισό κ.γλ. ρίγανη
Μισό κ.γλ. θυμάρι
Αλάτι, Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
1 κ.σ. φρυγανιά

Εκτέλεση 
Αρχικά, σοτάρουμε το μπέικον στο βούτυρο, να γίνει κριτσανιστό. Ζεματάμε το σπανάκι, το στραγγίζουμε πολύ καλά και το ψιλοκόβουμε. Στη συνέχεια, το αδειάζουμε σ' ένα μεγάλο μπολ μαζί με το σοταρισμένο μπέικον, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε, να ενωθούν.

Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος ή στρογγυλή μεταλλική φόρμα με διάμετρο 22 εκατοστών, πασπαλισμένη με φρυγανιά. Τέλος, ψήνουμε την ομελέτα στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 35 με 40 λεπτά, ή ώσπου να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνειά της.

Τη σερβίρουμε αμέσως.