Υλικά Συνταγής
1 κιλό μπακαλιάρο παστό
3 φλιτζάνια ελαιόλαδο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι αλεύρι

Υλικά για την σκορδαλιά:
6 σκελίδες σκόρδο
3 πατάτες βρασμένες
¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι

Εκτέλεση 
Αρχικά κόβουμε σε κομμάτια τον μπακαλιάρο και τον βάζουμε να ξαλμυρίσει για τουλάχιστον 10-12 ώρες. Στο διάστημα αυτό αλλάζουμε το νερό τουλάχιστον 5-6 φόρες. 

Την επόμενη μέρα, τον ξεπλένουμε και αφού τον καθαρίσουμε από τα χοντρά κοκάλα τον τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι. Πριν το τηγάνισμα όμως, εάν θέλουμε, τον βουτάμε στο σπιτικό κουρκούτι μας για ένα πιο κρατσανιστό αποτέλεσμα. Το κουρκούτι για τον μπακαλιάρο φτιάχνεται πολύ εύκολα. Απλά ανακατεύουμε το αλεύρι με το νερό και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να γίνει πηχτός χυλός.

Τηγανίζουμε λοιπόν το μπακαλιάρο μας και μόλις λοιπόν ψηθεί καλά, το βγάζουμε από το τηγάνι και τον βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να τραβήξει τα λάδια.

Παράλληλα, πρέπει να ετοιμάσουμε και την σκορδαλιά μας σύμφωνα με την παρακάτω διαδικασία :

Καθαρίζουμε και τρίβουμε στο γουδί ή και στο μπλέντερ μας το σκόρδο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τις πατάτες μας, μέχρι να λιώσουν. Προσθέτουμε διαδοχικά και εναλλάξ σε ένα μπολάκι τις πατάτες, τα σκόρδα, το λάδι και το ξίδι. Τέλος δουλεύουμε ανακατεύοντας πάρα πολύ καλά μέχρι η σκορδαλιά να αποκτήσει τη γνωστή κρεμώδες και ομοιόμορφη υφή.

Αυτό ήταν σερβίρουμε στα πιάτα τον μπακαλιάρο μαζί με την σκορδαλιά μας και απολαμβάνουμε.