Φανταστικό σπιτικό κανταϊφι
Μια συνταγή γεμάτη... σιρόπια
Υλικά
1 κιλό κανταΐφι (φύλλα)
4 φλιτζάνια καρυδόψιχα
1 ½ φλιτζάνι βούτυρο
1 κ.γ. κανέλα
2 αυγά
4 κ.σ. ζάχαρη + 7 φλιτζάνια ζάχαρη (για το σιρόπι)
5 φλιτζάνια νερό
φλούδα από 1 λεμόνι
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170 βαθμούς. Έπειτα σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα καρυδιά , την ζάχαρη, τα αυγά και την κανέλα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το μισό κανταΐφι, ραντίζοντας το με λίγο βουτυράκι.
Στην συνέχεια στρώνουμε από πάνω την γέμιση με τα καρυδιά και βάζουμε από πάνω το υπόλοιπο κανταΐφι. Περιλούζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και το βάζουμε στον φούρνο για μισή ωρίτσα περίπου.
Μόλις ροδοκοκκινίσει από πάνω και είμαστε σίγουροι ότι έχει γίνει εσωτερικά, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 24 ώρες έτσι.
Κατόπιν πρέπει να ετοιμάσουμε και το σιροπάκι μας:
Σε εν κατσαρολάκι βάζουμε το νερό να βράσει με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 5-10 λεπτά και έπειτα βγάζουμε τα μυρωδικά και εφόσον είναι η ώρα το περιχύνουμε στο κανταΐφι.
1 κιλό κανταΐφι (φύλλα)
4 φλιτζάνια καρυδόψιχα
1 ½ φλιτζάνι βούτυρο
1 κ.γ. κανέλα
2 αυγά
4 κ.σ. ζάχαρη + 7 φλιτζάνια ζάχαρη (για το σιρόπι)
5 φλιτζάνια νερό
φλούδα από 1 λεμόνι
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170 βαθμούς. Έπειτα σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα καρυδιά , την ζάχαρη, τα αυγά και την κανέλα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το μισό κανταΐφι, ραντίζοντας το με λίγο βουτυράκι.
Στην συνέχεια στρώνουμε από πάνω την γέμιση με τα καρυδιά και βάζουμε από πάνω το υπόλοιπο κανταΐφι. Περιλούζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και το βάζουμε στον φούρνο για μισή ωρίτσα περίπου.
Μόλις ροδοκοκκινίσει από πάνω και είμαστε σίγουροι ότι έχει γίνει εσωτερικά, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 24 ώρες έτσι.
Κατόπιν πρέπει να ετοιμάσουμε και το σιροπάκι μας:
Σε εν κατσαρολάκι βάζουμε το νερό να βράσει με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 5-10 λεπτά και έπειτα βγάζουμε τα μυρωδικά και εφόσον είναι η ώρα το περιχύνουμε στο κανταΐφι.