τσουρεκι
Γεύσεις

Τσουρέκι: Η κλασική συνταγή

Το πιο χαρακτηριστικό γλυκό του Πάσχα

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
2 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα μαργαρίνη
1/2 κούπα χλιαρό γάλα
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
40 γρ. νωπή μαγιά
1 κουταλάκι μαχλέπι τριμμένο
1/2 κουταλάκι μαστίχα τριμμένη

ΕΚΤΕΛΈΣΗ
Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και κοσκινίζουμε μέσα όλο το αλεύρι. Προσθέτουμε το μαχλέπι, τη μαστίχα, το ξύσμα του πορτοκαλιού, και το αλάτι. Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι, και της προσθέτουμε τη ζάχαρη.

Ανακατεύουμε λιγάκι και έπειτα τα προσθέτουμε στο μπολ με το αλεύρι. Αραιώνουμε τη μαγιά στην κούπα με το γάλα και το προσθέτουμε στο μπολ. Χτυπάμε τα δύο αυγά και τα προσθέτουμε κι αυτά στο μπολ με τη ζύμη.

Τώρα, πρέπει να ζυμώσουμε καλά μέχρι να δούμε τη ζύμη μας να γίνεται ένα ομοιόμορφο και ελαστικό υλικό. Την αφήνουμε για λίγο να δέσει (20 λεπτά σε ένα ζεστό μέρος). Μετά, πλάθουμε τη ζύμη σε ρολό και το πλέκουμε σε μία πλεξούδα.

Την αφήνουμε για μία ώρα να φουσκώσει καλά. Τέλος, βάζουμε το τσουρέκι σε βουτυρωμένο ταψί, το αλείφουμε με τον κρόκο ενός αυγού και το ψήνουμε για 20-30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150 βαθμούς. 

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα