Γιαούρτι με μήλα, μπαχαρικά και μέλι
Γρήγορα και υγιεινά!
Tα υλικά:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, 1 κ.σ. μέλι, το θυμάρι, τον κουρκουμά, 1 κ.σ. βασιλικό, 1 κ.σ. δυόσμο και το αλάτι.
Κόβουμε τα μήλα στη μέση και αφαιρούμε τον πυρήνα.
Στην συνέχεια τα κόβουμε σε ωραίες λεπτές φέτες (0,5 εκ).
Χωρίζουμε το μείγμα με το γιαούρτι σε 4 πιάτα.
Από πάνω βάζουμε, σε κάθε πιάτο, το ¼ από τα μήλα μας.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μέλι, πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς και τα υπόλοιπα μυρωδικά!
πηγή:akispetretzikis.com
- 450 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κ.σ. μέλι
- 1/2 κ.γ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.γ. κουρκουμά
- 2 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 μήλα κόκκινα
- 50 γρ. καρυδόψιχα, χοντροκομμένη
- 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, χωρίς το κέλυφος, χοντροκομμένα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, 1 κ.σ. μέλι, το θυμάρι, τον κουρκουμά, 1 κ.σ. βασιλικό, 1 κ.σ. δυόσμο και το αλάτι.
Κόβουμε τα μήλα στη μέση και αφαιρούμε τον πυρήνα.
Στην συνέχεια τα κόβουμε σε ωραίες λεπτές φέτες (0,5 εκ).
Χωρίζουμε το μείγμα με το γιαούρτι σε 4 πιάτα.
Από πάνω βάζουμε, σε κάθε πιάτο, το ¼ από τα μήλα μας.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μέλι, πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς και τα υπόλοιπα μυρωδικά!
πηγή:akispetretzikis.com