Για τα βουτήματα

  • 80 γρ. νιφάδες βρόμης
  • 20 γρ. αμύγδαλο, τριμμένο
  • 50 γρ. σιρόπι σφενδάμου
  • 3 κ.σ. ηλιέλαιο
Για την καραμέλα

  • 120 γρ. χουρμάδες, απυρήνωτοι
  • 1 1/2 κ.σ. φιστικοβούτυρο
  • 2 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 1/2 κ.σ. γάλα αμυγδάλου
  • 1 πρέζα αλάτι
Για την επικάλυψη

150 γρ. κουβερτούρα 65%

Oδηγίες:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Στο πολυμηχάνημα με μαχαίρια βάζουμε τις νιφάδες βρόμης και χτυπάμε λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να γίνουν σκόνη.
Προσθέτουμε στο πολυμηχάνημα το τριμμένο αμύγδαλο, το σιρόπι σφενδάμου, το ηλιέλαιο και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Σε ένα ταψί 30x40 εκ. Βάζουμε μια λαδόκολλα. Πλάθουμε μπαστουνάκια διαστάσεων 7x1.5 εκ. Τα ψήνουμε για 10 λεπτά και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν .
Βάζουμε όλα τα υλικά για την καραμέλα στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε για 1-2 λεπτά.
Με μια σπάτουλα ξεκολλάμε από τα τοιχώματα υλικά που μπορεί να έχουν κολλήσει και ξαναχτυπάμε μέχρι να έχει την μορφή παχύρρευστης σάλτσας το μείγμα.
Απλώνουμε σε ένα ταψάκι την καραμέλα και ρολάρουμε τα βουτήματά μας μέχρι να καλυφθούν με την καραμέλα.
Τα αφήνουμε στην άκρη για μια ώρα να κρυώσουν εντέλως.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και βουτάμε ένα ένα τα βουτήματά μας μέσα.
Τα αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν και να στραγγίξουν για 30 λεπτά και σερβίρουμε προαιρετικά με σάλτσα καραμέλας.


πηγή:akispetretzikis.com