Υλικά
Αρακάς 300 γρ
Πένες 500 γρ
Προσούτο 150 γρ
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας
Φρέσκα κρεμμυδάκια 5 τεμ.
Σκόρδο 2 σκελίδες
Παρμεζάνα τριμμένη 50 γρ
Κρέμα γάλακτος 1 1/2 κουτί
Δυόσμος 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Νερό

Οδηγίες
Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε νερό με αλάτι και προσθέτουμε τις πένες, προς το τέλος προσθέτουμε και τον αρακά και τα βράζουμε για περίπου 15 λεπτά. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και τα πλένουμε. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο που το έχουμε κόψει σε ροδέλες και τα σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά. Σουρώνουμε τις πένες και τον αρακά και κρατάμε 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού από το νερό που τα βράσαμε. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα, που έχουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο, τα ζυμαρικά με τον αρακά και τα αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το 1/2 φλυτζάνι με το νερό που έχουμε κρατήσει και ανακατεύουμε όλα τα υλικά, πασπαλίζουμε με τον δυόσμο και την παρμεζάνα και προσθέτουμε κομμάτια από το προσούτο.Αφήνουμε μέχρι να δέσει η κρέμα γάλακτος. Στα πιάτα που θα σερβίρουμε πασπαλίζουμε πρώτα με τριμμένη παρμεζάνα και πάνω σε αυτήν προσθέτουμε τις πένες και ρίχνουμε πιπέρι.