Tα υλικά:

  • 200 γρ. μέλι
  • 100 γρ. κακάο
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 300 γρ. χουρμάδες, φρέσκους, ψιλοκομμένους
  • 50 γρ. φιστικοβούτυρο
  • 30 γρ. καρυδόψιχα, ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. δημητριακά ρυζιού
  • 1 πρέζα αλάτι
Oδηγίες:

  • Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το μέλι, το κακάο, την κανέλα και τους χουρμάδες.
  • Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να έχουμε μία ομοιόμορφη σάλτσα.
  • Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο, την καρυδόψιχα ψιλοκομμένη, τα δημητριακά ρυζιού και το αλάτι.
  • Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να καλυφθούν τα υλικά καλά με τη σάλτσα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί 20x30 εκ. με λαδόκολλα.
  • Ισιώνουμε την επιφάνεια του με μία σπάτουλα και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
πηγή:akispetretzikis.com