Μπάρες με δημητριακά ρυζιού
Νόστιμες, υγιεινές κι εύκολες!
Tα υλικά:
- 200 γρ. μέλι
- 100 γρ. κακάο
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 300 γρ. χουρμάδες, φρέσκους, ψιλοκομμένους
- 50 γρ. φιστικοβούτυρο
- 30 γρ. καρυδόψιχα, ψιλοκομμένη
- 50 γρ. δημητριακά ρυζιού
- 1 πρέζα αλάτι
- Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το μέλι, το κακάο, την κανέλα και τους χουρμάδες.
- Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να έχουμε μία ομοιόμορφη σάλτσα.
- Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο, την καρυδόψιχα ψιλοκομμένη, τα δημητριακά ρυζιού και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να καλυφθούν τα υλικά καλά με τη σάλτσα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί 20x30 εκ. με λαδόκολλα.
- Ισιώνουμε την επιφάνεια του με μία σπάτουλα και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.