Brownies με αβοκάντο χωρίς μίξερ
Απλά και υπέροχα!
Τα υλικά:
- 1 αβοκάντο, ώριμο
- 80 γρ. κουβερτούρα 65%, λιωμένη
- 3 κ.σ. ηλιέλαιο
- 2 αβγά, μέτρια
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 100 γρ. αμύγδαλο, σε σκόνη
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, χωρίς γλουτένη
- 20 γρ. κακάο
- 100 γρ. στέβια, σε σκόνη
- 40 γρ. κουβερτούρα, σε σταγόνες
- 50 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
- 20 γρ. κουβερτούρα, ξύσμα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψί 20x25 εκ. και κακαοβουτυρώνουμε.
- Kαθαρίζουμε και πολτοποιούμε ένα αβοκάντο με την βοήθεια ενός πιρουνιού.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε με ένα σύρμα χειρός το αβοκάντο με την λιωμένη σοκολάτα, το ηλιέλαιο, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την σκόνη αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, τη στέβια, τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Ενσωματώνουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης το μείγμα με τα στερεά στο μείγμα με το αβοκάντο μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και με μία σπάτουλα σιλικόνης το απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσει για 20 λεπτά και κόβουμε το brownie σε κομμάτια.
- Σερβίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα και ξύσμα σοκολάτας.