Υλικά:
300 γρ νερό
300 γρ ζάχαρη
30 γρ κακάο σκόνη
1 κτγ κανέλα
150 γρ κουβερτούρα
70 γρ καρύδια
250 γρ φρυγανιά
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
150 γρ ζάχαρη
2 βανιλίνες
100 γρ κορν φλάουρ
Γλυκό του κουταλιού βύσσινο
25χ30 εκ.(ταψί)

Εκτέλεση:
Ξεκινάμε την συνταγή μας και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε νερό και ζάχαρη και την βάζουμε πάνω στην φωτιά. Μόλις αρχίζει να ζεσταίνεται ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε να λιώσει. Συνεχίζουμε προσθέτοντας την κανέλα σε σκόνη τα καρύδια και την φρυγανιά. Ανακατεύουμε για λίγο πάνω στην φωτιά και έπειτα αποσύρουμε την κατσαρόλα.

Προσθέτουμε και το ξύσμα πορτοκάλι και στρώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 25χ30 και το βάζουμε στην άκρη.

Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου, την ζάχαρη, τις βανιλίνες και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από την φωτιά μόλις πήξει και στρώνουμε την κρέμα στο ταψί. Αφήνουμε 1/2 ώρα να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου και ακόμα 1/2 ώρα μέσα στο ψυγείο. Το γλυκό μας είναι έτοιμο σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή με ότι άλλο μας αρέσει.