Κάρυ λαχανικών με ρύζι
Μια συνταγή με πιπεριές, μανιτάρια και κουνουπίδι
Υλικά:
200 γρ. κουνουπίδι
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 κρεμμύδι
1 κολοκύθι
100 γρ. μανιτάρια
1 1/2 κουταλιά σουπας, κάρυ (μέτριο) σε σκόνη
λίγο νερό
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Πρώτα θα ετοιμάσουμε τα λαχανικά μας. Κόβουμε τα μανιτάρια στη μέση, ξεχωρίζουμε το κουνουπίδι σε μικρές φούντες και θα κόψουμε τις πιπεριές σε μεγάλους κύβους. Τέλος, θα κόψουμε το κολοκύθι σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Σε μια κατσαρόλα θα κάψουμε το ελαιόλαδο για να τσιγαρίσουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και μετά θα προσθέσουμε και τις πιπεριές. Σταδιακά συμπληρώνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, το κάρυ, λίγο νερό, αλάτι πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
200 γρ. κουνουπίδι
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 κρεμμύδι
1 κολοκύθι
100 γρ. μανιτάρια
1 1/2 κουταλιά σουπας, κάρυ (μέτριο) σε σκόνη
λίγο νερό
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Πρώτα θα ετοιμάσουμε τα λαχανικά μας. Κόβουμε τα μανιτάρια στη μέση, ξεχωρίζουμε το κουνουπίδι σε μικρές φούντες και θα κόψουμε τις πιπεριές σε μεγάλους κύβους. Τέλος, θα κόψουμε το κολοκύθι σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Σε μια κατσαρόλα θα κάψουμε το ελαιόλαδο για να τσιγαρίσουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και μετά θα προσθέσουμε και τις πιπεριές. Σταδιακά συμπληρώνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, το κάρυ, λίγο νερό, αλάτι πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.