Τα υλικά:

Για τα pancakes

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 20 γρ. σπορέλαιο
  • 1 αβγό
  • 90 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • βούτυρο, για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα

  • μέλι
  • μαρμελάδα
  • φρούτα, της αρεσκείας σας
  • δυόσμο
  • βασιλικό, πλατύφυλλο
Οδηγίες:

  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το σπορέλαιο και το αυγό και σε ένα άλλο το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
  • Ενώνουμε τα μείγματα ανακατεύοντας με ένα κουτάλι και βάζουμε ένα τηγάνι στο μάτι, σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνουμε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο ή λάδι στο τηγάνι και, μόλις κάψει, βάζουμε μία κουταλιά από το μείγμα.
  • Τηγανίζουμε κάθε τηγανίτα για 3-4 λεπτά, μέχρι να κάνει μια ελαφριά κρούστα γύρω και από την κάτω μεριά και με μια σπάτουλα την αναποδογυρίζουμε και την τηγανίζουμε για άλλα 4-5 λεπτά. Κάνουμε το ίδιο για όλες τις τηγανίτες.
  • Μπορούμε τις τηγανίτες μας να τις κάνουμε σε διαφορετικά μεγέθη για να δημιουργήσουμε διάφορα σχέδια, πρόσωπα ή ζώα.
  • Διακοσμούμε με εποχιακά φρούτα της αρεσκείας μας, μυρωδικά ή ό,τι άλλο θέλουμε, τα οποία στη συνέχεια περιχύνουμε με μέλι ή μαρμελάδα.
πηγή:akispetretzikis.com