Εύκολο ρύζι με μανιτάρια
Με μαϊντανό και κασέρι
Υλικά
Ρύζι 1 ποτήρι
Μανιτάρια 200 γρ κομμένα
Κρεμμύδι 1 ψιλοκομμένο
Νερό 2 1/2 ποτήρια
Μαϊντανό 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος
Κύβος κρεατικών 1
Κασσέρι 3 κουταλιές σούπας
Αλάτι - πιπέρι
Βούτυρο 3 κουταλιές σούπας
Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και μαραίνουμε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια. Μόλις μαραθούν βάζουμε το ρύζι , το αλάτι , το πιπέρι , τον κύβο και τέλος το νερό χλιαρό . Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθεί το ρύζι και να τραβήξει τα υγρά του. Όταν ψηθεί ανοίγουμε το καπάκι της κατσαρόλας για να μην κρατήσει υγρασία και μας λασπώσει ( Για να γίνει σπυρωτό) . Βάζουμε μια πετσέτα και από πάνω το καπάκι και αφήνουμε να τραβήξει όλα τα υγρά του. Σερβίρουμε σε πιατέλα με το τριμμένο κασσέρι και τον μαϊντανό.
Ρύζι 1 ποτήρι
Μανιτάρια 200 γρ κομμένα
Κρεμμύδι 1 ψιλοκομμένο
Νερό 2 1/2 ποτήρια
Μαϊντανό 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος
Κύβος κρεατικών 1
Κασσέρι 3 κουταλιές σούπας
Αλάτι - πιπέρι
Βούτυρο 3 κουταλιές σούπας
Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και μαραίνουμε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια. Μόλις μαραθούν βάζουμε το ρύζι , το αλάτι , το πιπέρι , τον κύβο και τέλος το νερό χλιαρό . Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθεί το ρύζι και να τραβήξει τα υγρά του. Όταν ψηθεί ανοίγουμε το καπάκι της κατσαρόλας για να μην κρατήσει υγρασία και μας λασπώσει ( Για να γίνει σπυρωτό) . Βάζουμε μια πετσέτα και από πάνω το καπάκι και αφήνουμε να τραβήξει όλα τα υγρά του. Σερβίρουμε σε πιατέλα με το τριμμένο κασσέρι και τον μαϊντανό.