ΥΛΙΚΑ
500-600 γρ. φιλέτα Άσπρου Ψαριού (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
4 φρέσκα Κρεμμυδάκια (κομμένα σε ροδελίτσες)
3 φέτες Ψωμί
1 Αυγό
2 κ.σ. ψιλοκομμένος Άνηθος ή Μαϊντανός
½ κ.γ. Ξύσμα Λεμονιού
2 κ.σ. Ελαιόλαδο για άλειμμα
Αλάτι & Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά, τεμαχίζετε τα φιλέτα του Ψαριού. Ρίχνετε το Ψωμί και τα Κρεμμυδάκια στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε κάνοντας μικρές παύσεις έτσι ώστε να γίνουν σαν χοντρά ψίχουλα.

Στη συνέχεια προσθέτετε και το Ψάρι και συνεχίζετε το χτύπημα για μερικά ακόμα δευτερόλεπτα. Προσθέτετε το Αυγό, τον Άνηθο (ή τον Μαϊντανό), το Ξύσμα Λεμονιού, Αλάτι, Πιπέρι και τα χτυπάτε όλα μαζί, για λίγα ακόμα δευτερόλεπτα. Μην ξεχνάτε να κάνετε παύσεις στο χτύπημα γιατί το μείγμα δεν πρέπει να λιώσει.

Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου. 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 240°C. Βγάζετε το μείγμα από το ψυγείο και το πλάθετε σε 8-10 μπάλες τις οποίες πιέζετε με τα χέρια για να γίνουν ελαφρώς επίπεδες, δηλαδή μπιφτέκια.

Αλείφετε ένα ταψί με λίγο Ελαιόλαδο και τοποθετείτε μέσα του τα μπιφτέκια. Τα αλείφετε με λίγο Ελαιόλαδο και τα ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά, μέχρι να σφίξουν και να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.