Πίτσα με τυρί από κάσιους
Ποιος μπορεί να πει όχι;
Τα υλικά:
Για το τυρί
Για το τυρί
- 50 γρ. κάσιους
- 250 γρ. νερό
- 25 γρ. κορν φλάουρ
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1-2 σκ. σκόρδο
- αλάτι
- χυμό λεμονιού
- 10 γρ. μαγιά ξηρή
- 250 γρ. νερό, χλιαρό
- 1 κ.γ. μέλι
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 150 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1/2 κ.γ. θυμάρι, ξερό
- 1/2 κ.γ. ρίγανη, ξερή
- 1/2 κ.γ. βασιλικό, ξερό
- 1 κ.γ. μέλι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1-2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
- ρίγανη, φρέσκα φύλλα, για σερβίρισμα
- Μουλιάζουμε τα κάσιους σε ένα μπολάκι με αρκετό νερό για 2-3 ώρες.
- Τα σουρώνουμε καλά και τα βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια, προσθέτοντας και όλα τα υπόλοιπα υλικά για το τυρί και χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
- Ρίχνουμε αυτό το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για 2-3 λεπτά συνεχόμενα. Το μείγμα θα φαίνεται σαν κομμένο.
- Μειώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει πολύ πηκτό και η υφή του να είναι σαν λιωμένο τυρί ανακατεύοντας συνέχεια να μην κολλήσει.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Μόλις κρυώσει καλά το σπάμε με τα χέρια σε κομμάτια.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά, το νερό, το μέλι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά .
- Μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε τα δύο αλεύρια, το ελαιόλαδο και το αλάτι.
- Χτυπάμε στο μίξερ με το γάντζο σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να δέσει η ζύμη και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα για 5-8 λεπτά.
- Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μπολάκι το οποίο έχουμε λαδώσει σκεπάζουμε με μια πετσέτα ή μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί για 1 ώρα τουλάχιστον.
- Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 5-7 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.
- Βγάζουμε το ζυμάρι από το μπολάκι αφού έχει φουσκώσει.
- Ζυμώνουμε ελαφρά, το χωρίζουμε στα 2 και ανοίγουμε με το πλάστη και λίγο αλεύρι σε διάμετρο 25-30 εκ. Το ζυμάρι βγάζει μία μεγάλη ή δύο κανονικές πίτσες.
- Αφού έχουμε ανοίξει το ζυμάρι στο μέγεθος που θέλουμε το πιέζουμε με τα δάκτυλα και κάνουμε λακκάκια στη ζύμη ενώ αφήνουμε ανέπαφη τη περιφέρεια της πίτσας (το γύρο γύρο).
- Απλώνουμε τη σάλτσα τομάτας στο ζυμάρι, από πάνω τις φέτες ντομάτας και τα κομμάτια από τυρί κάσιους. Μεταφέρουμε πολύ προσεκτικά την πίτσα σε ταψί.
- Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
- Σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα ρίγανης ή βασιλικού.