Tα υλικά:

  • 500 γρ. ντομάτες
  • 1 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο + έξτρα για το σερβίρισμα
  • 2 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 400 γρ. έτοιμη ζύμη πίτσας
  • 100 γρ. μοτσαρέλα, σε μπάλα
Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ο C στον αέρα.
Κόβουμε τις ντομάτες στα 4, ψιλοκόβουμε τον βασιλικό και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε στο μπολ το ξίδι, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε όλα τα υλικά του μπολ σε ένα ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 2 ώρες.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, περνάμε το μείγμα από ένα σουρωτήρι και κρατάμε τους χυμούς σε ένα μπολ. Αυτή είναι η σάλτσα μας.
Δυναμώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200ο C στον αέρα.
Στρώνουμε ένα ταψί 30x40 εκ. με λαδόκολλα και απλώνουμε την έτοιμη ζύμη πίτσας.
Απλώνουμε με ένα κουτάλι τη σάλτσα πάνω στη ζύμη της πίτσας ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια.
Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε κομμάτια και τα απλώνουμε πάνω από τη σάλτσα.
Διπλώνουμε τις άκρες του ζυμαριού προς τα μέσα ώστε να φτιάξουμε τον κόθρο.
Ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά η ζύμη της πίτσας.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού.

πηγή:akispetretzikis.com