keik_gloutenh
Γεύσεις

Κέικ μήλου χωρίς γλουτένη

Tα υλικά:

  • 1 μήλο κόκκινο
  • 170 γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 2 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη
  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150 γρ. σάλτσα μήλου
  • 120 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αβγά
  • 250 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, χωρίς γλουτένη
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
Για το σερβίρισμα
  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλα
Οδηγίες:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Ξεφλουδίζουμε το μήλο και το κόβουμε σε κυβάκια 0,5εκ.
  • Το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα 70 γρ. ζάχαρη καρύδας, 1 κ.σ. κανέλα, το λάδι καρύδας και τη μία πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ αναμειγνύουμε τη σάλτσα μήλου με το στραγγιστό γιαούρτι, την υπόλοιπη ζάχαρη καρύδας και τα αυγά με ένα σύρμα χειρός.
  • Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με τα μήλα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα δύο μείγματα.
  • Σε ένα τρίτο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αδειάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Τσαλακώνουμε μία μεμβράνη με τα χέρια μας και τη βρέχουμε ελαφρά. Την τινάζουμε να φύγει το περιττό νερό και καλύπτουμε τον πάτο και τα τοιχώματα μίας φόρμας 10x22 εκ.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα. Ισιώνουμε με μία ίσια σπάτουλα την επιφάνεια του και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τη φόρμα από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα για 20 λεπτά.
  • Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς για 40-50 λεπτά.
  • Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη, κανέλα και σερβίρουμε.
πηγή:akispetretzikis.com

TAGS:

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα