141bc280a143aace03650e1e3d0f5112_M
Γεύσεις

Γαρδούμπες στον φούρνο με ρίγανη και σκόρδο

Το αμιγώς Πασχαλινό έδεσμα

Υλικά
Συκωταριά αρνίσια 1 (ή κατσικίσια μαζί με τα γλυκάδια)
Εντεριά 1
Λεμόνια 3
Ξύδι 3 κουταλιές της σούπας
Σκόρδο 3 σκελίδες κοπανισμένο
Ρίγανη 1 κουταλιά της σούπας
Αλάτι-πιπέρι
Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού

Οδηγίες
Πλένουμε πολύ καλά την συκωταριά και τα έντερα , τα οποία γυρίζουμε με ένα ξύλο, τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό μαζί με τα λεμόνια και το ξύδι για να ασπρίσουν. Αφού ασπρίσουν τα πλένουμε πάλι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Κόβουμε την συκωταριά σε μακριές λωρίδες, τις τυλίγουμε με τα έντερα και τα στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα. Μόλις τελειώσουν τα υλικά μας, αλατοπιπερώνουμε και τα τρίβουμε με το σκόρδο και την ρίγανη. Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι, τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 5ο λεπτά. Θα χρειαστεί να τις γυρίσουμε 2 με 3 φορές.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα