Νηστίσιμη πίτσα σοκολάτας
Ένας πειρασμός πολύ μεγάλος
Πίτσα σοκολάτας
Υλικά
2 φλ. αλεύρι σκληρό
3/4 φλ. νερό χλιαρό (περίπου)
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φακελάκι μαγιά ξερή (σκόνη)
Για το γαρνίρισμα
άλειμμα σοκολάτας νηστίσιμο
150 γρ. τριμμένο φουντούκι
Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη για την πίτσα με σοκολάτα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι. Όταν μαζευτεί σε μπάλα η ζύμη, τη ζυμώνουμε για 5′ στον πάγκο.
Λαδώνουμε ένα μπολ και βάζουμε τη ζύμη να φουσκώσει σκεπασμένη (σε ζεστό σημείο) για 30′. Ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλο με πλάστη και τη βάζουμε σε λαδωμένο ή αλευρωμένο ταψί, που το έχουμε ζεστάνει.
Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο στους 230 βαθμούς C στις αντιστάσεις για 20′. Ο φούρνος πρέπει να είναι καλά προθερμασμένος. Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, τη βγάζουμε πάνω σε ξύλο κοπής. Απλώνουμε το νηστίσιμο άλειμμα σοκολάτας και πασπαλίζουμε με το τριμμένο φουντούκι.
Υλικά
2 φλ. αλεύρι σκληρό
3/4 φλ. νερό χλιαρό (περίπου)
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φακελάκι μαγιά ξερή (σκόνη)
Για το γαρνίρισμα
άλειμμα σοκολάτας νηστίσιμο
150 γρ. τριμμένο φουντούκι
Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη για την πίτσα με σοκολάτα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι. Όταν μαζευτεί σε μπάλα η ζύμη, τη ζυμώνουμε για 5′ στον πάγκο.
Λαδώνουμε ένα μπολ και βάζουμε τη ζύμη να φουσκώσει σκεπασμένη (σε ζεστό σημείο) για 30′. Ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλο με πλάστη και τη βάζουμε σε λαδωμένο ή αλευρωμένο ταψί, που το έχουμε ζεστάνει.
Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο στους 230 βαθμούς C στις αντιστάσεις για 20′. Ο φούρνος πρέπει να είναι καλά προθερμασμένος. Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, τη βγάζουμε πάνω σε ξύλο κοπής. Απλώνουμε το νηστίσιμο άλειμμα σοκολάτας και πασπαλίζουμε με το τριμμένο φουντούκι.