Caprese mac 'n' cheese
Εύκολη και πεντανόσιτμη!
Τα υλικά:
- 500 γρ. γάλα
- 20 γρ. κορν φλάουρ
- 250 γρ. κοφτό μακαρονάκι
- 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
- 100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- 150 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 50 γρ. βασιλικό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
Οδηγίες:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε 1 πρέζα αλάτι, βάζουμε το κοφτό μακαρονάκι, και βράζουμε για 6 λεπτά.
- Το στραγγίζουμε και το μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα.
Για τη σάλτσα
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 50 γρ. από το γάλα μαζί με το κορν φλάουρ με ένα σύρμα χειρός.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τα υπόλοιπα 450 γρ. γάλα σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το μείγμα του κορν φλάουρ μέσα στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα και να γίνει λείο.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μισό τσένταρ, τη μισή μοτσαρέλα, το αλάτι και το πιπέρι.
Για τη σύνθεση
- Προσθέτουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με το μακαρονάκι.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και τον βασιλικό, ψιλοκομμένο.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος 20x30 εκ.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μισό τσένταρ και τη μισή μοτσαρέλα.
- Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να χρυσαφισει.