Tα υλικά:

  • 8 σύκα, φρέσκα
  • 2 αβοκάντο, ώριμα
  • 8 φέτες ψωμί για τοστ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
  • 4 σύκα, κομμένα, για το σερβίρισμα, προαιρετικά

Oδηγίες:

  • Κόβουμε τα σύκα και τα αβοκάντο σε λεπτές φέτες και τα μοιράζουμε σε 4 φέτες ψωμί. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε από πάνω το τυρί και καπακώνουμε με τις υπόλοιπες 4 φέτες. Εχουμε 4 σάντουιτς.
  • Ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε τα δύο σάντουιτς το ένα δίπλα στο άλλο μέσα στο τηγάνι. Καπακώνουμε και αφήνουμε για 3-5 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει το ψωμί.
  • Αναποδογυρίζουμε με προσοχή και καπακώνουμε ξανά. Ψήνουμε για 3-5 λεπτά ακόμα μέχρι να χρυσαφίσει το ψωμί. Αφαιρούμε τα δύο σάντουιτς από το τηγάνι.
  • Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι. Με τον ίδιο τρόπο ψήνουμε και τα άλλα 2 σάντουιτς.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι και σερβίρουμε με το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο και τα σύκα κομμένα.
πηγή:akispetretzikis.com