Grilled cheese με αβοκάντο και σύκα
Εύκολα και γρήγορα!
Tα υλικά:
- 8 σύκα, φρέσκα
- 2 αβοκάντο, ώριμα
- 8 φέτες ψωμί για τοστ
- αλάτι
- πιπέρι
- 200 γρ. τσένταρ, τριμμένο
- 100 γρ. βούτυρο
- 1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
- 4 σύκα, κομμένα, για το σερβίρισμα, προαιρετικά
Oδηγίες:
- Κόβουμε τα σύκα και τα αβοκάντο σε λεπτές φέτες και τα μοιράζουμε σε 4 φέτες ψωμί. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε από πάνω το τυρί και καπακώνουμε με τις υπόλοιπες 4 φέτες. Εχουμε 4 σάντουιτς.
- Ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε τα δύο σάντουιτς το ένα δίπλα στο άλλο μέσα στο τηγάνι. Καπακώνουμε και αφήνουμε για 3-5 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει το ψωμί.
- Αναποδογυρίζουμε με προσοχή και καπακώνουμε ξανά. Ψήνουμε για 3-5 λεπτά ακόμα μέχρι να χρυσαφίσει το ψωμί. Αφαιρούμε τα δύο σάντουιτς από το τηγάνι.
- Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι. Με τον ίδιο τρόπο ψήνουμε και τα άλλα 2 σάντουιτς.
- Αφαιρούμε από το τηγάνι και σερβίρουμε με το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο και τα σύκα κομμένα.