Τα υλικά

  • 8 φέτες ψωμί, στρογγυλές για μπόμπα
  • 100 γρ. σπιτική μαγιονέζα
  • 100 γρ. μουστάρδα, με κόκκους
  • 100 γρ. ρόκα baby
  • 4 φέτες παρμεζάνα
  • 4 αβγά, μέτρια, βραστά
  • 4 φέτες ζαμπόν
  • 1 αγγούρι
  • 2 ντομάτες
  • 500 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

Για το σερβίρισμα

  • 20 γρ. σχοινόπρασο
  • 5 ντοματίνια, πολύχρωμα
  • 3 ραπανάκια, σε φέτες
  • φύλλα δυόσμου
  • 4 σπαράγγια

Οδηγίες:


  • Απλώνουμε τις φέτες ψωμιού στον πάγκο εργασίας μας.
  • Αλείφουμε τις μισές φέτες με μαγιονέζα και τις άλλες μισές με τη μουστάρδα.
  • Πάνω από τις φέτες με τη μαγιονέζα απλώνουμε τα φύλλα ρόκας, το τυρί και 1 αυγό κομμένο σε φέτες.
  • Πάνω από τις φέτες με τη μουστάρδα απλώνουμε το ζαμπόν, το αγγουράκι σε φέτες και την ντομάτα σε φέτες.
  • Αρχίζουμε να καπακώνουμε τη μία φέτα πάνω στην άλλη βάζοντας την τελευταία φέτα αναποδογυρισμένη ώστε να έχουμε την καθαρή πλευρά του ψωμιού προς τα πάνω.
  • Χτυπάμε το τυρί κρέμα στον κάδο του μίξερ με το φτερό να αφρατέψει ή με ένα σύρμα χειρός σε μπολ.
  • Αλείφουμε τα τοιχώματα και την επιφάνεια της «τούρτας» με το τυρί κρέμα. Βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να σφίξει το τυρί κρέμα.
  • Διακοσμούμε τα τοιχώματα της τούρτας με τα φυλλαράκια του σχοινόπρασου και την επιφάνειά της με τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, τις φέτες από τα ραπανάκια, τα φύλλα δυόσμου και τα σπαράγγια.
πηγή:akispetretzikis.com