Υπέροχο κέικ αχλαδιού χωρίς ζάχαρη
Με αλεύρι ολικής αλέσεως, μέλι και κανέλα
Υλικά
4 αχλάδια
450γρ αλεύρι ολικής αλέσεως
2 κ.γλ. κανέλα
1/2 κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
1/4 κ.γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
11/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γλ. αλάτι
5 ασπράδια
200ml ελαιόλαδο
450γρ μέλι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα αχλάδια σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ, το γαρύφαλλο, την μαγειρική σόδα και το αλάτι. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ καλά τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το μέλι και συνεχίζουμε να χτυπάμε πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Ρίχνουμε το μίγμα με τα ασπράδια στο μπολ με το αλεύρι. Προσθέτουμε τα αχλάδια και τα ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε το μίγμα σε φόρμα για κέικ που έχουμε λαδώσει και αλευρώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 50-55 λεπτά.
4 αχλάδια
450γρ αλεύρι ολικής αλέσεως
2 κ.γλ. κανέλα
1/2 κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
1/4 κ.γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
11/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γλ. αλάτι
5 ασπράδια
200ml ελαιόλαδο
450γρ μέλι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα αχλάδια σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ, το γαρύφαλλο, την μαγειρική σόδα και το αλάτι. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ καλά τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το μέλι και συνεχίζουμε να χτυπάμε πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Ρίχνουμε το μίγμα με τα ασπράδια στο μπολ με το αλεύρι. Προσθέτουμε τα αχλάδια και τα ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε το μίγμα σε φόρμα για κέικ που έχουμε λαδώσει και αλευρώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 50-55 λεπτά.