Μουσικές Επιλογές
Μουσικές Επιλογές Βασίλης Κρίμπας Θανάσης Βούτσινος
kriuaraki
Γεύσεις

Κριθαράκι με λαχανικά: Ένα πεντανόστιμο γιουβέτσι

Με αρακά, πιπεριές και μανιτάρια

Υλικά
500 γρ. αρακά, κατεψυγμένο
400 γρ. ντομάτα, κονκασέ
250 γρ. κριθαράκι, μέτριο
200 γρ. μανιτάρια portobello, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 καρότο, κομμένο σε κυβάκια
1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κυβάκια
½ μάτσο βασιλικό, ψιλοκομμένο
200 ml ζωμό λαχανικών
Αλάτι, Πιπέρι, Ελαιόλαδο

Eκτέλεση
Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το καρότο, τα μανιτάρια και σοτάρουμε για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Έπειτα, προσθέτουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα, ώστε να μην κολλήσει το κριθαράκι. Κατόπιν, προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, το ζωμό λαχανικών, κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο και σιγομαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.Τα τελευταία 5 λεπτά βρασίματος προσθέτουμε τον αρακά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε εκ νέου. Μόλις χυλώσει το φαγητό, προσθέτουμε το βασιλικό και σερβίρουμε το κριθαράκι ζεστό.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα