Τα υλικά:

  • 160 γρ. χουρμάδες
  • 220 γρ. ταχίνι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 γρ. βρόμη, αλεσμένη
  • 1 κ.σ. σουσάμι, για διακόσμηση


Oδηγίες:


  • Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψάκι 10x17 εκ.
  • Κόβουμε ένα χουρμά σε λεπτές φέτες με ένα μαχαίρι και κρατάμε στην άκρη.
  • Βάζουμε τους υπόλοιπους χουρμάδες στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε με το ταχίνι, το αλάτι και την βρόμη.
  • Χτυπάμε για 3-4 λεπτά μέχρι να έχουμε μια πάστα αφράτη χωρίς κομματάκια.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας στο ταψάκι που έχουμε προετοιμάσει και απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνειά του.
  • Απλώνουμε τις φέτες του χουρμά που έχουμε κρατήσει στην επιφάνεια του μείγματος και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
  • Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα για 30 λεπτά.
  • Στην συνέχεια, κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια, βάζουμε πάλι στο ψυγείο και σερβίρουμε κρύες τις μπάρες.