Υλικά
60 γρ. αλεύρι
60 γρ. νισεστέ
1 λίτρο γάλα
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο
2 βανίλιες
1½ κουταλία νισεστέ
50 ml. νερό
150 γρ. ζάχαρη
300 ml. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε το αλεύρι και το νισεστέ με το γάλα σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρι, ανακατεύουμε.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά έως ότου να γίνει κρέμα.

Οταν η κρέμα είναι έτοιμη, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και αρωματίζουμε με το βούτυρο και τις βανίλιες ανακατεύοντας. Αδειάζουμε την κρέμα σε ταψί. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 έως 3 ώρες.

Σε ένα μπωλ, διαλύουμε την μιάμισι κουταλιά νισεστέ με τα 50 γραμμάρια νερό. Σε ένα κατσαρολάκι αδειάζουμε τα 150 γραμμάρια ζάχαρι και βράζουμε ανακατεύοντας έως ότου η ζάχαρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα. Τότε προσθέτουμε τα 30 γραμμάρια νερό και ανακατεύουμε, αδειάζοντας το μπωλ με το νισεστέ. Φτιάχνουμε έτσι την καραμέλα.

Bγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και αδειάζουμε την καραμέλα ομοιόμορφα.