Υλικά 
1 κιλό μοσχάρι, ποντίκι ή ελιά, κομμένο σε μερίδες
2-3 μελιτζάνες, χονδροκομμένες
1 - 1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
αλάτι, πιπέρι
λίγο μοσχοκάρυδο
400 γρ. φρέσκες ντομάτες ή ντοματάκι κονσέρβας

Εκτέλεση 
Ζεσταίνετε 2-3 κουταλιές λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρετε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Το αφαιρείτε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και το φυλάτε στην άκρη. Ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο και 1-2 κουταλιές λάδι ακόμη και τα σοτάρετε κι αυτά.

Ξαναβάζετε και το κρέας στην κατσαρόλα με τα σοταρισμένα κρεμμύδια, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Σβήνετε με το κρασί και σκεπάζετε αμέσως με το καπάκι για λίγο. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτετε την ντομάτα, λίγη ζάχαρη και το μοσχοκάρυδο. Ρίχνετε 2 φλιτζάνια νερό και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί για 1 1/2 ώρα, συμπληρώνοντας σταδιακά με άλλα δύο φλιτζάνια νερό, όποτε βλέπετε ότι χρειάζεται.

Στο μεταξύ πλένετε και κόβετε τις μελιτζάνες σε κομμάτια. Τις αφήνετε αλατισμένες σε απορροφητικό χαρτί για 1' να ξεπικρίσουν. Βάζετε τις μελιτζάνες σε τηγάνι με το υπόλοιπο λάδι και τις ροδίζετε απ' όλες τις πλευρές. Τις αφαιρείτε και τις αφήνετε εκ νέου σε απορροφητικό χαρτί για λίγο να στραγγίσουν.

Ρίχνετε τις μελιτζάνες στην κατσαρόλα με το μοσχάρι και ανακατεύετε. Συνεχίζετε το μαγείρεμα για 10'-15' ακόμη να δέσουν όλα τα υλικά πριν σερβίρετε.