Υλικά
12 φύλλα λαζάνια
2 κόκκινες πιπεριές σε κύβους
2 μελιτζάνες φλάσκες σε κύβους
2 κολοκυθάκια σε φέτες
1 πράσο ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα ντομάτας:
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
2 συσκευασίες ντομάτα κονκασέ
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την κρέμα τυριού:
50 γρ. αλεύρι
50 γρ. βούτυρο
500 ml γάλα ζεστό
250 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. γραβιέρα Νάξου τριμμένη

Για το πασπάλισμα:
250 γρ. γραβιέρα Νάξου τριμμένη

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC. Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και απλώνουμε τις πιπεριές, τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και το πράσο. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 20 λεπτά.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας:
Σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το σκόρδο στο ελαιόλαδο για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει και να δέσει για 20 λεπτά. Λίγο πριν το τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε τα ψημένα λαχανικά και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.

Ετοιμάζουμε την κρέμα τυριού:
Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και με σύρμα ανακατεύουμε για λίγα λεπτά να ψηθεί το αλεύρι και να έχουμε ένα δεμένο υγρό μείγμα (το λεγόμενο ρου). Ρίχνουμε μέσα λίγο το ζεστό γάλα ενώ με σύρμα ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το αλεύρι. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα. Τέλος, προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη γραβιέρα και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.

Βάζουμε μια σάλτσα σε πυρέξ 25 εκ. αλειμμένο με ελαιόλαδο. Στρώνουμε τα λαζάνια, συνεχίζουμε με τη σάλτσα λαχανικών και πασπαλίζουμε λίγη από την τριμμένη γραβιέρα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες δυο φορές, τελειώνοντας με μια στρώση λαζάνια. Πασπαλίζουμε με το περίσσευμα της τριμμένης γραβιέρας.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα λαζάνια.