Νόστιμα μπισκότα με βρώμη και μπανάνα
Πολύ εύκολα στην ετοιμασία τους και διατροφικά ισορροπημένα
Υλικά
1 ώριμη μπανάνα μεσαίου μεγέθους
100 γραμ. βρώμη
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
50 γραμμ. κουβερτούρα
μία πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου. Με ένα πιρούνι λιώνουμε την μπανάνα σε μεσαίο μπολ. Προσθέτουμε την βρώμη το μέλι και το λάδι καρύδας. Ανακατεύουμε με το πιρούνι αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά, μέχρι η βρώμη να απορροφήσει την υγρασία των υπολοίπων υλικών.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την κουβερτούρα και το αλάτι. Ανακατεύουμε. Με το χέρι πλάθουμε σε μπισκότα πάχους περίπου ενός 100ού. Τοποθετούμε τα μπισκότα στην λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 15 λεπτά.
1 ώριμη μπανάνα μεσαίου μεγέθους
100 γραμ. βρώμη
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
50 γραμμ. κουβερτούρα
μία πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου. Με ένα πιρούνι λιώνουμε την μπανάνα σε μεσαίο μπολ. Προσθέτουμε την βρώμη το μέλι και το λάδι καρύδας. Ανακατεύουμε με το πιρούνι αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά, μέχρι η βρώμη να απορροφήσει την υγρασία των υπολοίπων υλικών.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την κουβερτούρα και το αλάτι. Ανακατεύουμε. Με το χέρι πλάθουμε σε μπισκότα πάχους περίπου ενός 100ού. Τοποθετούμε τα μπισκότα στην λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 15 λεπτά.