Μπουρεκάκια μελιτζάνας με τυριά
Με μυζίθρα και μοσχοκάρυδο
Υλικά
Φύλλο κρούστας 1 πακέτο
Μελιτζάνες φλάσκες 3 τεμ.
Μυζίθρα 250 γρ φρέσκια χοντροθρυμματισμένη
Φέτα 250 γρ χοντροθρυμματισμένη
Άνιθο 1 ματσάκι
Μαϊντανός 1/2 ματσάκι
Αυγό 1 τεμ
Μσχοκάρυδο 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι - πιπέρι
Ελαιόλαδο 100 γρ. για να αλείψουμε τα φύλλα
Οδηγίες
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο γκριλ για 15 λεπτά περίπου, στην συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι για να φύγουν τα πολλά υγρά τους. Τις αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα τυριά, τα μυρωδικά, το αυγό, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι – πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί. Κόβουμε το φύλλο κρούστας σε λωρίδες και με ένα πινέλο λαδώνουμε την επιφάνεια τους. Βάζουμε στην κορυφή του φύλλου μια κουταλιά της σούπας από το υλικό και διπλώνουμε τα άκρα προς τα μέσα για να μην φύγει το υλικό και τα κάνουμε ρολό. Τα τοποθετούμε στο ταψί και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Φύλλο κρούστας 1 πακέτο
Μελιτζάνες φλάσκες 3 τεμ.
Μυζίθρα 250 γρ φρέσκια χοντροθρυμματισμένη
Φέτα 250 γρ χοντροθρυμματισμένη
Άνιθο 1 ματσάκι
Μαϊντανός 1/2 ματσάκι
Αυγό 1 τεμ
Μσχοκάρυδο 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι - πιπέρι
Ελαιόλαδο 100 γρ. για να αλείψουμε τα φύλλα
Οδηγίες
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο γκριλ για 15 λεπτά περίπου, στην συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι για να φύγουν τα πολλά υγρά τους. Τις αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα τυριά, τα μυρωδικά, το αυγό, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι – πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί. Κόβουμε το φύλλο κρούστας σε λωρίδες και με ένα πινέλο λαδώνουμε την επιφάνεια τους. Βάζουμε στην κορυφή του φύλλου μια κουταλιά της σούπας από το υλικό και διπλώνουμε τα άκρα προς τα μέσα για να μην φύγει το υλικό και τα κάνουμε ρολό. Τα τοποθετούμε στο ταψί και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.