Μαλακά μπισκότα με γεύση καρότου
Θα φτιάξετε εύκολα με τα χεράκια σας
Υλικά
Για τα cookies
120 γρ. καρότα
100 γρ. βούτυρο
80 γρ. μαύρη ή καστανή μαλακή ζάχαρη
100 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
1 μεγάλο αυγο
150 γρ. αλεύρι μαλακό
130 γρ. νιφάδες βρώμης
30 γρ. ινδοκάρυδο
50 γρ. καρυδόψιχα
120 γρ. ανανά σε σιρόπι
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κάψουλα βανιλλίνη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Ελάχιστο γαρίφαλο
Για τη γέμιση
40 γρ. βούτυρο
100 γρ. άχνη
120 γρ. τυρί κρέμα
Εκτέλεση
1. Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει εκτός ψυγείου, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί έναν δίσο ψησίματος.
2. Τρίβουμε τα καρότα στο λεπτό μέρος του τρίφτη και τα στραγγίζουμε αν έχουν αρκετά υγρά, πιέζοντάς τα και πολτοποιούμε τον ανανά.
3. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τη βρώμη, το ινδοκάρυδο, το αλεύρι και τους ξηρούς καρπούς.
4. Χτυπάμε το βούτυρο για 1′, προσθέτουμε τις ζάχαρες, συνεχίζουμε το χτύπημα για 3′ ακόμη και προσθέτουμε το αυγό.
5. Προσθέτουμε το baking powder, τη σόδα, το αλάτι, τα μπαχαρικά, τον ανανά και τα καρότα.
6. Προσθέτουμε το μείγμα των στερεών υλικών και μόλις έχουμε μια ζύμη σταματάμε το χτύπημα.
7. Αφήνουμε 15′ τη ζύμη και πλάθουμε τη ζύμη σε μέγεθος καρυδιού, βάζουμε τα μπισκότα στο δίσκο ψησίματος, αφήνοντας κενό γιατί θα φουσκώσουν, και ψήνουμε για 11-13 λεπτά.
8. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν για μερικά λεπτά στο ταψί και κατόπιν σε σχάρα.
9. Ετοιμάζουμε τη γέμιση, χτυπώντας το βούτυρο να αφρατέψει, προσθέτουμε την άχνη και τέλος το τυρί κρέμα, βάζουμε τη γέμιση στο ψυγείο.
10. Γεμίζουμε τα carrot cake cookies με τη γέμιση και τα διατηρούμε στο ψυγείο, αν θέλουμε τα κρατάμε σε βάζο, χωρίς γέμιση, είναι εξίσου πεντανόστιμα.
Για τα cookies
120 γρ. καρότα
100 γρ. βούτυρο
80 γρ. μαύρη ή καστανή μαλακή ζάχαρη
100 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
1 μεγάλο αυγο
150 γρ. αλεύρι μαλακό
130 γρ. νιφάδες βρώμης
30 γρ. ινδοκάρυδο
50 γρ. καρυδόψιχα
120 γρ. ανανά σε σιρόπι
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κάψουλα βανιλλίνη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Ελάχιστο γαρίφαλο
Για τη γέμιση
40 γρ. βούτυρο
100 γρ. άχνη
120 γρ. τυρί κρέμα
Εκτέλεση
1. Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει εκτός ψυγείου, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί έναν δίσο ψησίματος.
2. Τρίβουμε τα καρότα στο λεπτό μέρος του τρίφτη και τα στραγγίζουμε αν έχουν αρκετά υγρά, πιέζοντάς τα και πολτοποιούμε τον ανανά.
3. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τη βρώμη, το ινδοκάρυδο, το αλεύρι και τους ξηρούς καρπούς.
4. Χτυπάμε το βούτυρο για 1′, προσθέτουμε τις ζάχαρες, συνεχίζουμε το χτύπημα για 3′ ακόμη και προσθέτουμε το αυγό.
5. Προσθέτουμε το baking powder, τη σόδα, το αλάτι, τα μπαχαρικά, τον ανανά και τα καρότα.
6. Προσθέτουμε το μείγμα των στερεών υλικών και μόλις έχουμε μια ζύμη σταματάμε το χτύπημα.
7. Αφήνουμε 15′ τη ζύμη και πλάθουμε τη ζύμη σε μέγεθος καρυδιού, βάζουμε τα μπισκότα στο δίσκο ψησίματος, αφήνοντας κενό γιατί θα φουσκώσουν, και ψήνουμε για 11-13 λεπτά.
8. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν για μερικά λεπτά στο ταψί και κατόπιν σε σχάρα.
9. Ετοιμάζουμε τη γέμιση, χτυπώντας το βούτυρο να αφρατέψει, προσθέτουμε την άχνη και τέλος το τυρί κρέμα, βάζουμε τη γέμιση στο ψυγείο.
10. Γεμίζουμε τα carrot cake cookies με τη γέμιση και τα διατηρούμε στο ψυγείο, αν θέλουμε τα κρατάμε σε βάζο, χωρίς γέμιση, είναι εξίσου πεντανόστιμα.