sintagi-afrato-keik-milou-supersyntages-1200x630_720398662
Γεύσεις

Κέικ μήλου με ζάχαρη καρύδας

Μια ωραία συνταγή για όλες τις ώρες

Υλικά
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 & 2/3 φλυτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές ξύδι
2 μεγάλα μήλα
1 πορτοκάλι χυμό και ξύσμα
1 φλυτζάνι ζάχαρη καρύδας
1 κουταλάκι κοφτό σόδα
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο

Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ ενώνουμε το αλεύρι εγώ το κοσκινίζω το μπέικιν πάουντερ το ξύσμα πορτοκαλιού και το κανελογαρύφαλλο. Στο μούλτι κάνουμε πολτό το 1,5 μήλο και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσατη ζάχαρη το χυμό πορτοκαλιού το ξύδι το ελαιόλαδο και τη σόδα αφού γίνουν μια ωραία κρέμα το ρίχνουμε στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Το βάζουμε σε μια μακρόστενη φόρμα σιλικόνης και χώνουμε με το χέρι μας το μισό μήλο σε λεπτές φέτες. ψήνουμε για μια ώρα στους 180 βαθμούς Κελσίου,φυσικά το τρυπάμε με ένα μαχαίρι να βγει στεγνό γιατί φούρνος με φούρνο διαφέρουν.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα