Ντοματορυζο-pixabay
Γεύσεις

Εύκολο ντοματόρυζο

Με κρεμμυδάκι, σκόρδο και δυόσμο

Υλικά
550 γρ. ολόκληρα ντοματάκια από κονσέρβα, μαζί με το ζουμί τους
2 κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας
1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
4 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
300 γρ. ρύζι Καρολίνα
1 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι
120 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 80 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας. Ρίχνουμε τα ντοματάκια ολόκληρα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας μέχρι να αλλάξει χρώμα. Ρίχνουμε 650 ml ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι. Σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά το ρύζι και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.

Σκορπίζουμε το δυόσμο, το ξύσμα λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα