Είναι ένα γλυκό του καλοκαιριού υπέροχο, για ένα ωραίο κέρασμα, για το γιαούρτι, για το παγωτό μας, για υπέροχα γλυκά ψυγείου…

Τι θα χρειαστείτε 

Θα χρειαστούμε για να το φτιάξουμε, ένα κιλό κεράσια, 750 γραμμάρια ζάχαρη, χυμό λεμονιού από μισό λεμόνι και λιγη αρμπαρόριζα.
Πλένουμε τα κεράσια και βγάζουμε τα κουκούτσια τους, εγώ έχω ένα ειδικό εργαλείο, όταν τελειώσετε, ότι ζουμί έχει βγει να το ρίξετε μέσα στην κατσαρόλα, όσο είναι.

Πώς θα το φτιάξετε


Βάζουμε τα κεράσια στην κατσαρόλα στρώσεις στρώσεις με την ζάχαρη, την αρμπαρόριζα και τ αφήνουμε έτσι μέχρι την επομένη μέρα, για να δούμε πόσο νερό έχουν βγάλει από μόνα τους.

Αν έχουν βγάλει πολλά νερά, τότε δεν βάζουμε καθόλου νερό και το βάζουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά. ώσπου να δούμε το γλυκό μας να «δένει», κλείνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά, τότε θα δούμε αν πραγματικά έχει δέσει σωστά, αν όμως είναι λίγο ακόμη ρευστό, το βάζουμε πάλι να βράσει για δέκα δεκαπέντε λεπτά και είναι έτοιμο, τότε στο τελείωμα, ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού.
Βάζουμε το γλυκό σε καθαρά γυάλινα βάζα και τα τοποθετούμε στο ψυγείο η σε δροσερό μέρος.

Καλή επιτυχία