Υλικά

25 γρ. αμύγδαλα φιλέ
50 γρ. φυστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα
125 γρ. ζάχαρη

Για την κρέμα

500 ml κρέμα γάλακτος
250 ml γάλα
1 κουτ. γλ. άρωμα βανίλιας
6 κρόκοι αυγών
75 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση


Σκεπάζετε ταψί με χαρτί ψησίματος. Βάζετε 6 ατομικά φορμάκια σε βαθύ ταψί και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Για να ετοιμάσετε τους ξηρούς καρπούς


Τους ανακατεύετε. Σε μια κατσαρόλα διαλύετε τη ζάχαρη με 100 ml νερό. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη ανεβάζετε τη θερμοκρασία και βράζετε ώσπου να γίνει σιρόπι. Το αδειάζετε γρήγορα στο ταψί ψησίματος και σκορπάτε από πάνω τους ξηρούς καρπούς. Τους πιέζετε γρήγορα και προσεκτικά με μια ξύλινη κουτάλα ώστε να κολλήσουν με το σιρόπι και τους αφήνετε να κρυώσουν.

Ετοιμάστε την κρέμα

Βάζετε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το άρωμα βανίλιας σε μια κατσαρόλα και τα αφήνετε μέχρι να “κάψουν”. Στο μεταξύ, βάζετε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη σ’ ένα μπολ και χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Αδειάζετε τη ζεστή κρέμα πάνω στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνέχεια. Σουρώνετε το μείγμα σε ένα μπολ και μοιράζετε την κρέμα στα φορμάκια. Περιχύνετε προσεκτικά το ταψί με αρκετό βραστό νερό (ώστε να καλύπτει το μισά φορμάκια).

Στη συνέχεια σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στο φούρνο για 20-30 λεπτά, ώσπου να σφίξει και να πήξει η κρέμα. Σπάτε τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς σε κομμάτια και τους βάζετε μέσα στην κρέμα.