Τα Παρά-πρωινά μας
Τα Παρά-πρωινά μας Σωτήρης Ξενάκης Μπάγια Αντωνοπούλου
kanelonia-575x401
Γεύσεις

Κανελόνια με ανθότυρο και μανιτάρια

Με ζαμπόν, έμενταλ και παρμεζάνα

Υλικά:

10 φύλλα λαζάνια
400 γρ. ανθότυρο
400 γρ. μανιτάρια
150 γρ. έμενταλ σε φέτες
150 γρ.ζαμπόν σε φέτες
200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
μισό φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

50 γρ. αλεύρι
50 γρ. βούτυρο
600 γρ.γάλα
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό. Μόλις τα βγάλουμε, τα βάζουμε σε παγωμένο νερό για να μην κολλήσουν. Λιώνουμε το ανθότυρο με το πηρούνι σε χοντρά τρίμματα. Ρίχνουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Παίρνουμε ένα ένα τα λαζάνια βάζουμε 1 φέτα έμενταλ και από πάνω 1 φέτα ζαμπόν. Βάζουμε 1 κουταλιά από το μίγμα του ανθότυρου στη μέση και τα τυλίγουμε. Απλώνουμε λίγη μπεσαμέλ σε ένα μεγάλο πυρέξ, τοποθετούμε τα κανελόνια και από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για μισή ώρα έως ¾ της ώρας.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα