Ελληνοφρένεια
Ελληνοφρένεια Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
sokxola
Γεύσεις

Σοκολατένια αχλαδόπιτα

Ένα γλυκό κόλαση

Υλικά:

2 µεγάλα αχλάδια
½ φλ. βούτυρο ανάλατο (σε θερµοκρασία δωµατίου)
½ φλ. καστανή ζάχαρη
1/3 φλ. καρυδόψιχα
2 αβγά (σε θερµοκρασία δωµατίου)
2/3 φλ. αλεύρι Φαρίνα
5 κουταλάκια κακάο
1 φακελάκι βανίλια
1 κουταλάκι µπέικιν πάουντερ
1/3 φλ. γάλα


Εκτέλεση

Βάζετε αντικολλητική λαδόκολλα σε ένα στρογγυλό ταψί µε διάµετρο 20εκ. Λαδώνετε και αλευρώνετε τη βάση και τα πλαϊνά του ταψιού. Ξεπλένετε τα αχλάδια και τα κόβετε σε οριζόντιες φέτες. Τις τοποθετείτε στην εξωτερική πλευρά της φόρµας όπως τη φωτογραφία. (Αν θέλετε βάζετε και στο κέντρο του κέικ. Γενικά, πειραµατιστείτε και φτιάξτε ό,τι σχέδιο σας αρέσει). Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις πάνω και κάτω.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα