Υλικά

400 γρ. κανελόνια
300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
200 γρ. μανιτάρια αγκάρικους λευκά ψιλοκομμένα
100 γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. τσαγιού κρασί λευκό ξηρό
100 γρ. γκούντα τριμμένο
3 φλιτζ. τσαγιού χυμός τομάτας
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
1 κλωναράκι θυμάρι
Αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2-3 λεπτά και έπειτα τον κιμά με τα μανιτάρια, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Δυναμώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για περίπου 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα 2 φλιτζάνια χυμό τομάτας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά. Αν η σάλτσα στεγνώσει πολύ, προσθέτουμε ½ φλιτζάνι ζεστό νερό.

Στο ταψί ρίχνουμε ½ φλιτζάνι χυμό τομάτας και μισό νερό, αλάτι και πιπέρι. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα κανελόνια και τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο. Περιχύνουμε με τον υπόλοιπο χυμό τομάτας. Πασπαλίζουμε με το γκούντα και το ροκφόρ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1 ώρα.