Υλικά

100 γρ. βούτυρο + επιπλέον για άλειμμα
1 φλ. + 2 κουταλιές ζάχαρη
3 μεγάλα πορτοκάλια, το ξύσμα και το χυμό
4 μεγάλα αβγά χωρισμένα
1/3 φλ. αλεύρι
1 2/3 φλ. γάλα
φέτες πορτοκαλιού
ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση


Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνετε ελαφρά 6 ατομικά σκεύη για σουφλέ (χωρητικότητας ¾ φλ.) ή ένα μεγάλο σκεύος.Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει, προσθέτετε το ξύσμα και ύστερα, τμηματικά, το χυμό, συνεχίζοντας το χτύπημα. Συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας έναν- έναν τους κρόκους, ύστερα το αλεύρι και τέλος ανακατεύετε μέσα το γάλα.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ύστερα την ενσωματώνετε στο μίγμα των κρόκων, ανακατεύοντας απαλά, παίρνοντας μίγμα από κάτω και φέρνοντάς το προς τα πάνω.
Μοιράζετε το μίγμα στα ατομικά σκεύη (ή το απλώνετε στο μεγάλο σκεύος) και τα βάζετε σε ένα ταψί. Ρίχνετε μέσα αρκετό ζεστό νερό που να φτάνει μέχρι τη μέση τους και ψήνετε τα ατομικά σουφλέ για 15-20 λεπτά (το μεγάλο για 45-50 λεπτά). Τα σουφλέ πρέπει να φουσκώσουν, αλλά να μην πήξουν εντελώς, το κέντρο τους να είναι ελαφρά τρεμουλιαστό.

Τα κρυώνετε και τα κρατάτε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρετε πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη και γαρνιρισμένα με φετάκια πορτοκαλιού.