Υλικά

300 γραμμ. σοκολάτα της αρεσκείας σας
100 γραμμ. βούτυρο
30 γραμμ. κονιάκ
8 κρόκοι αυγών
8 ασπράδια αυγών
50 γραμμ. ακατέργαστη ζάχαρη

Εκτέλεση

Πρώτα θα λιώσουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή άλλο κατσαρολάκι. Στη συνέχεια θα προσθέσουμε το βούτυρο και θα ανακατέψουμε μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε το κονιάκ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Στο μεταξύ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, προσθέτοντας και τη ζάχαρη.

Κατεβάζουμε τη σοκολάτα από τη φωτιά και ρίχνουμε τους κρόκους. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη μαρέγκα. Μοιράζουμε σε 8 μπολ το περιεχόμενο και σερβίρουμε γαρνίροντας με κομματάκια σοκολάτας ή σαντιγί (προαιρετικά).