Μέχρι τέλους
Μέχρι τέλους Γιώργος Κουβαράς Γιώργος Πιέρρος
a8d31f9e-e625-4267-a295-c643b59e2b9f
Γεύσεις

Eλληνικό burger με φέτα και κάππαρη

Μια νοστιμιά για όλες τις ώρες

Υλικά (για 6 burgers)

Για τα μπιφτέκια


500 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος από ελιά ή σπάλα
2 φέτες ψωμί μουλιασμένες και καλά στραγγισμένες
100 γραμμ. φέτα της αρεσκείας σας, τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας ελιές, ψιλοκομμένες, από τις οποίες έχει αφαιρεθεί το κουκούτσι
2 κουταλιές της σούπας κάππαρη, τις οποίες έχετε ξεπλύνει
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
1 ντομάτα, τριμμένη
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Κι ακόμη

6 ψωμάκια στρογγυλά για τα burgers
1 μεγάλο κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
φύλλα σαλάτας
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε ροδέλες

Εκτέλεση


Ανακατεύετε όλα μαζί τα υλικά γκαι πλάθετε τα μπιφτέκια σας. Λαδώνετε ένα ταψάκι, βάζετε τα μπιφτέκια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά. Βγάζετε τα μπιφτέκια και τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν. Ανοίγετε τα ψωμάκια στη μέση και τα ψήνετε για 10 λεπτά στους 150 C. Τα βγάζετε, αλείφετε στη μία πλευρά γιαούρτι, προσθέτετε το μπιφτέκι, 1 ροδέλα ντομάτας και φύλλα σαλάτας, κλείνετε το ψωμάκι και… καλή σας όρεξη.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα