Υλικά:
500 γραμ. πένες
τριμμένη παρμεζάνα/ η όποιο άλλο τυρί προτιμάτε
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
150 γραμ. λουκάνικο χωριάτικο
Εκτέλεση:
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις αναγραφόμενες οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζετε και τα σουρώνετε. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτετε το λουκάνικο κομμένο σε φετούλες και το ψήνετε για 5 λεπετά μέχρι να ροδίσει. Βάζετε τα μακαρόνια και πάλι στην κατσαρόλα και προσθέτετε το λουκάνικο. Ρίχνετε από πάνω το τριμμένο τυρί, ανακατεύετε καλά και σκεπάζετε για πέντε λεπτά την κατσαρόλα με το καπάκι της, για να λιώσει καλά το τυρί.