Σήμερα θα σας περιγράψω ένα πανεύκολο και υπέροχα γευστικό φαγητό, αλλά ας δούμε πρώτα τι θα χρειαστούμε, σαρδέλες ντομάτες πομοντόρια, λίγες πιπεριές, αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη, θυμάρι και λάδι.

Η εκτέλεση της συνταγής

Παίρνουμε ένα ταψί, αν είναι κεραμικό ακόμα καλύτερα, η πυρέξ και κόβουμε μέσα ροδέλες τις ντομάτες χοντρές, ένα εκατοστό πάχος περίπου.
Κόβουμε και τις πιπεριές, τα αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και τα μυρωδικά, τα στρώνουμε ωραία στο ταψί μας, ρίχνουμε το λάδι και το βάζουμε για ψήσιμο στους 180 βαθμούς, πάνω κάτω, μέχρι η ντομάτα να ψηθεί με τα υγρά της, να μείνει με το λαδάκι της και πολύ λίγο ζουμάκι.

Όταν γίνει αυτό, βγάζουμε έξω το ταψί μας και στρώνουμε από πάνω τις σαρδέλες μας, που έχουμε ήδη καθαρίσει απ τα κεφάλια, τις έχουμε αλατίσει και τις έχουμε βάλει στο σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά τους.

Τις στρώνουμε όμορφα και τις ξαναβάζουμε στον φούρνο, αυτή τη φορά μόνο στην πάνω αντίσταση, στους 180 βαθμούς, αφού το από κάτω είναι ήδη ψημένο και τις αφήνουμε να ξεροψηθούν, μισή ώρα περίπου.

Όταν θα σερβίρουμε στο πιάτο, βάζουμε στην μια μεριά τις σαρδέλες μόνες και δίπλα τις ντομάτες…

Είναι φαγητό ιδιαίτερο, εύκολο, γρήγορο, οικονομικό, υγιεινό και πεντανόστιμο, συνοδεύεται με ποικιλία τυριών η βραστά χόρτα και παγωμένο λευκό κρασί η μπύρα!!!