Ψαρι-στο-αλου_ινοχαρτο-με-ντοματες
Γεύσεις

Ψάρι στο αλουµινόχαρτο με ντομάτες

Με σκόρδο, ρίγανη και κρεμμυδάκι

Υλικά

4 κοµµάτια φιλέτα άσπρου ψαριού
2 κουταλιές ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειµµα
4 µέτριες ντοµάτες ξεσποριασµένες και ψιλοκοµµένες
2 κρεµµύδια ψιλοκοµµένα ή 2 φρέσκα κρεµµυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκοµµένες (προαιρετικά)
1 κουταλάκι ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερµαίνετε το φούρνο στους 200°C. Κόβετε 4 τετράγωνα κοµµάτια αλουµινόχαρτου και 4 µικρότερα κοµµάτια αντικολλητική λαδόκολλα (στο µέγεθος περίπου των φιλέτων του ψαριού). Αλατοπιπερώνετε ελαφρά τα φιλέτα του ψαριού. Τοποθετείτε τα κοµµάτια της λαδόκολλας στο κέντρο κάθε τετραγώνου αλουµινόχαρτου, τα λαδώνετε και τα βάζετε πάνω. Αναµιγνύετε σε ένα µπολ τις ντοµάτες µε τα εσαλότ, τα σκόρδα (αν θα βάλετε), το ελαιόλαδο, το κρασί, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και µοιράζετε το µίγµα πάνω από τα φιλέτα. Κλείνετε στεγανά τα φιλέτα, διπλώνοντας από πάνω το αλουµινόχαρτο και τα βάζετε πάνω στο ταψί του φούρνου. Τα ψήνετε για 25 λεπτά και τα βγάζετε από το φούρνο. Τα αφήνετε κλεισµένα µέσα στο αλουµινόχαρτο για άλλα 5 λεπτά, πριν τα σερβίρετε, σερβίροντας τα σε πιάτα.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα